Wij werken momenteel aan deze versie van de website.

De nieuwe desktopversie is reeds online!

De Russische president Vladimir Poetin neemt mogelijk vroegtijdig de benen tijdens de G20-top in het Australische Brisbane, omdat hij daar door leiders is bekritiseerd op zijn standpunt in het Oekraïneconflict. De president slaat zondag een ontmoeting over en gaat dan terug naar Moskou, aldus Russische functionarissen die met de president meereizen zaterdag.
De Amerikaanse president Barack Obama noemde de houding van Rusland ten opzichte van het Oekraïne-conflict ‘een gevaar voor de wereld’, de Canadese premier Stephen Harper zei tegen Poetin dat hij ‘weg moet’ uit Oekraïne en de Duitse bondskanselier Angela Merkel liet weten dat ze weinig vertrouwen had in een gesprek met de Russische leider.

De NAVO liet deze week weten dat Russische wapens, tanks, artillerie en raketten de grens met Oekraïne zijn overgestoken. De Raad van Ministers van de EU komt maandag bijeen om te praten over onder meer een uitbreiding van de sancties tegen Rusland. Vrijdag zei de Britse premier David Cameron al dat Moskou met zijn acties in Oost-Oekraïne meer sancties van de Verenigde Staten en de Europese Unie riskeert.

Een woordvoerder van het Kremlin herhaalde zaterdag dat Rusland geen rol speelt bij de escalatie in Oekraïne. Rusland heeft altijd ontkend militair betrokken te zijn bij het conflict.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

17 − een =

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>